Algemeen

In het Pinksterweekend van 8 en 9 juni 2019 organiseert Rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland voor de 15e keer het Internationale Jeugdbeachrugby toernooi aan het sportstrand in Hoek van Holland. Tijdens dit toernooi strijden de Turven (U8) en Benjamins (U10) voor de winst gedurende een 1-daags toernooi. De oudere jeugd vanaf de Mini’s (U12, U14, U16, U18) mogen twee dagen het strand op om te rugbyen.

Deelnemende clubs komen uit heel Nederland maar elk jaar zijn er ook Engelse teams van de partij en eerder hebben we ook Duitse gasten verwelkomt.

Het Jeugdbeachrugby kent twee spelvarianten, de jongste jeugd speelt nog Beach7, vanaf de mini’s zal er dit jaar Beach5 gespeeld worden.

Aan het einde van de 1e speeldag vindt er traditiegetrouw een gezellig barbecue plaats georganiseerd op het veld van Rugbyclub The Hookers. Op het veld van Rugbyclub The Hookers wordt ook een camping ingericht voor de oudere jeugd (vanaf U12) welke voor een of twee nachten te boeken is. Op die manier hoeven verenigingen die van ver komen niet heen en weer te reizen en kan iedereen weer fris en fruitig op zondag op tijd aantreden voor de tweede speeldag.

Comments are closed.