Players Welfare

Veiligheid van de deelnemende rugby spelers staat tijdens het Jeugdbeachrugby hoog in het vaandel. Niet alleen voor de deelnemende rugbyspelers maar ook voor onze bezoekers. Wij sluiten hiermee aan bij de algemeen geldende rugbyregels van World Rugby, Rugby Nederland en onze eigen vereniging Rugbyclub Hoek van Holland.

Medische staf
Gedurende beide wedstrijddagen is er op het centrale plein op het strand medische begeleiding aanwezig:

  • EHBO’ers voor Eerste Hulp bij de kleine verwondingen.
  • Een (sport)fysiotherapeut voor de eerste beoordeling en eventuele diagnose. Hiernaast verzorgt de (sport)fysiotherapeut waar nodig de behandeling van blessures, waardoor de rugbyspeler snel terug kan keren in het veld gedurende het toernooi. De fysiotherapeut is er niet voor reeds bestaande blessures. 
  • Een ALS team, voor de beoordeling en evt. diagnoses bij grotere blessures en verwondingen.

Uiteraard is indien nodig ook 1-1-2 snel ter plaatse en kan de ambulance tot vlak bij het veld rijden.

Protocol hersenschudding
Gedurende het jeugdbeachrugbytoernooi passen wij ook het protocol hersenschudding toe: dit houdt in dat bij verschijnselen van een mogelijke hersenschudding een speler ten allen tijde via de scheidsrechter definitief de wedstrijd moet verlaten, en niet tijdelijk kan worden vervangen om onderzocht te worden. Hij kan niet in de wedstrijd terugkeren, maar kan uiteraard wel definitief worden vervangen, mits er nog wisselspelers beschikbaar zijn.

Bescherming voeten
De EHBO verzoekt dringend of iedereen op sokken wil spelen, dit helpt voor een groot deel blessures aan de tenen voorkomen.

Wij verzoeken alle deelnemende verenigingen en de meereizende bezoekers om de ingehuurde professionals de ruimte te geven hun werk te doen en hun aanwijzingen op te volgen. 

Scroll naar boven