History

Een groep kids van Rugbyclub Hoek van Holland, die als supporters naar Ameland beach gingen. Wat een teleurstelling dat ze zelf niet op dat strand mochten rugbyen. Dan doen we het zelf dachten Rebekka Mostert, Greet van der Tempel, Ron Groeneweg, Joke Winters en Yvonne de Water in oktober 2004 en dankzij hen werd het eerst Jeugdbeachrugbytoernooi gehouden in mei 2005. Het eendaagse toernooi bestond uit een twintigtal teams Cubs, Junioren en Colts aan de zeekant in Hoek van Holland, waar ´s avonds een bbq werd georganiseerd. Het eerste toernooi was een groot succes. Dat smaakte naar meer.

In 2006 werd het toernooi bijna omvergeblazen en werd er uitgeweken naar het veld vanwege de storm. In 2008 verhuisden wij naar het bekende sportstrand

in Hoek van Holland. De mini´s deden hun intreden en het toernooi werd uitgebreid naar 2 dagen. Clubs begonnen het toernooi te zien als een mooie tour om het seizoen mee af te sluiten. Bijzonder in 2008 was het ontbijt aan de vloedlijn. Een lange ontbijttafel voor 500 rugbyers en begeleiders. Het was windstil, gelukkig. In dat jaar groeide het aantal teams naar 45.

De opvolgende jaren groeide het toernooi. Het rugbyveld werd omgetoverd tot campingplaats en in 2010 deden ook de Turven en Benjamins hun intreden met een eendaags toernooi. In 2019 werd de 1e toernooidag helaas gecanceld. Een zware storm belette het rugbyen op het strand. Voor het eerst in de geschiedenis kon er niet gerugbyd worden. Gelukkig wist de organisatie een alternatief programma aan te bieden en kon het toernooi op de 2e dag wel gewoon doorgaan. Door de Coronapandemie konden we helaas ook in 2020 en 2021 het strand niet op voor ons jeugdbeachtoernooi. Gelukkig is het toernooi weer terug van weggeweest en organiseren we vanaf 2022 weer dit jaarlijkse jeugdbeachtoernooi. 

Inmiddels is het toernooi met ruim 100 teams gegroeid tot een van de grootste jeugdbeachrugbytoernooien van Nederland. Wat blijft is de sportieve strijd, de gezellige sfeer en heel veel lol, op het veld en erbuiten. Dankzij de vele vrijwilligers, maar bovenal dankzij al die enthousiaste rugbyers en hun begeleiders.

Scroll naar boven